Sağlıklı bir hamilelikte vitamin kullanımı

Mucize Anne Yazar: Mucize Anne
Okuma: 3 Dk.
Hamilelikte vitamin kullanımı
Hamilelikte vitamin kullanımı
Google News

Google Haberlerde Takip Et!

Sağlıklı bir hamilelikte vitamin kullanımı hayati öneme sahiptir. Bu yüzden doktorunuzun önerdiği vitaminleri belirlenen dozlarda almak gerekir.

Vitaminleri almanın en iyi yolu sağlıklı beslenmedir. Ancak bazen sağlık beslenseniz dahi bazı vitamin eksiklikleri görülebilmektedir. Hali hazırda hamile olun veya hamilelik planlayın vitamin takviyesi ile tüm vitamin ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Prental vitaminler ile diğer vitaminler arasındaki farklar nelerdir?

Doğum öncesi vitaminler yetişkinler için tasarlanan vitaminlere oranla daha fazla folik asit içermektedir. İkisi arasındaki en belirgin fark budur. Folik asit bebeğin omurilik ve beyin gelişimini destekler. Bazı araştırmalar doğum öncesi vitamin kullanımının düşük riskini azalttığını göstermektedir.

Prental vitaminlerde gerekli tüm vitaminler var mıdır?

Standart bir doğum öncesi vitamin içeriğinde omega-3 bulunmaz. Bebeğin sağlıklı gelişimi için omega-3 yağ asitleri bakımında zengin besinleri almanız gerekir. Herhangi bir nedenden dolayı omega-3 içeren besinleri almayı tercih etmiyorsanız doktorunuz size doğum öncesi vitaminlere ek olarak omega-3 içeren takviye almanızı isteyebilir.

- Reklam -

Üçüncü trimester döneminde bebeğin kemiklerinin gelişimi ve güçlenmesi açısından D Vitamini ve kalsiyum önemlidir. Doğum öncesi vitaminlere ek olarak yağ oranı düşük süt tercih edebilir veya D vitamini içeren kalsiyum bakımından zengin besinleri tüketin. Süt ve süt ürünlerini tüketemiyorsanız kalsiyum ve D vitamini takviyesi için doktorunuzla iletişim kurun.

En iyi doğum öncesi vitamin markası hangisidir?

Hamilelikte kullanılan vitaminlerin büyük çoğunluğu eczanelerde reçetesiz olarak satın alınabilmektedir. Doktorunuz size belirli bir marka doğum öncesi vitamini önerebilir veya seçimi tamamen size de bırakabilir.

Doğum öncesi vitamin içeriği ne olmalı?

Aşağıdaki maddeler içeren doğum öncesi vitaminleri tercih edebilirsiniz:

  • Folik asit
  • Kalsiyum
  • Demir
  • C Vitamini
  • Çinko
  • Bakır
  • B6 Vitaminleri
  • D Vitamini

Hamilelikte asıl olanın sağlıklı beslenme olduğunu unutmamalısınız. Hiç bir takviye sağlık ve dengeli beslenmenin yerine geçemez. Doğum öncesi vitaminler ihtiyacınız olan vitamin ve minerallerin tamamını karşılamayabilir. Doktorunuz geçmiş gebelik hikayelerinize bağlı olarak vitaminlerin dozajlarında değişiklik yapabilir.

Hamilelikte vitamine ne zaman başlanmalı?

hamilelikte vitamin kullanımı için tavsiye edilen gebe kalmadan önce doğum öncesi vitaminleri almanız yönündedir. Bebeğin hayati organları olan beyin ve nöral tüp hamileliğin ilk ayında hatta siz hamile olduğunuzun farkında olmadığınız zamanlarda gerçekleşir.

hamilelikte vitamin kullanımı

Vitaminleri yutamıyorsanız;

Standart bir doğum öncesi vitamin hapını yutmakta zorlanıyorsanız, çiğnenebilir olanları deneyebilir veya farklı alternatifler için doktorunuzdan fikir alabilirsiniz.

- Reklam -

Hamilelik vitaminler ne kadar süre kullanılmalı?

hamile kalmadan önce ve hamilelik boyunca devam edilmesi önerilmektedir. Her zaman doktorunuza sormalısınız.

Hamilelikte vitamin kullanımı – yan etkiler

hamilelikte vitamin kullanımı bazı kadınlarda mide bulantısı, kabızlık gibi sorunlara neden olabilir. Mide bulantısı yapıyorsa; Vitamini yiyeceklerle birlikte veya yatmadan hemen önce alabilirsiniz. Eğer kabızlığa neden oluyorsa;

  • Bol sıvı tüketin.
  • Lif bakımında zengin yiyecekleri tercih edin.
  • Sizin için sorun teşkil etmiyorsa gün içerisinde egzersizler yapın.
  • Bağırsak yumuşatan ilaçlar konusunda doktorunuza danışın.

Yukarıdaki yöntemler hala işe yaramadıysa doktorunuz size daha farklı alternatifler sunabilir. Size farklı bir vitamin önerebilir veya vitaminleri ayrı ayrı almanızı isteyebilir.

Bu makaleyi paylaş
1 yorum