Hamilelikte 3. Hafta

Mucize Anne Yazar: Mucize Anne
Okuma: 3 Dk.
hamilelikte 3. hafta
hamilelikte 3. hafta
Google News

Google Haberlerde Takip Et!

Hamilelikte 3. hafta itibariyle hamileliğin ilk ayındasın ve henüz bir adet gecikmesi yaşamadığın için muhtemelen gebe olduğunun farkında bile değilsin. Ama içindeki hücre topu çılgınca büyüyor.

Bu haftanın sonuna doğru kanınızdaki Beta HCG hormon seviyesi artacağı için yapacağınız gebelik testi size çift çizgi gösterir.

hamilelikte3. hafta – bebek

Hamilelikte 3. hafta bebeğin gelişimi

  • Çok güçlü olan yumurta zarını yaklaşık 300.000 bin spermden sadece biri (nadiren birden bazla) geçmeyi başararak döllenme geçekleşti.
  • Döllenme gerçekleştikten bir kaç gün sonra döllenen yumurta rehme ilerledi. Doğana kadar artık yeni yuvası burası olacak.
  • Bebek rahme yerleşirken bir miktar kanama görebilirsiniz. Bu yerleşme kanaması olarak bilinir.
  • Bu noktada bebeğin bir hücre topuna benzer. Bu hücre topuna Blastosist denir.
  • Hamilelik hormonu olarak bilinen Beta HCG, rahme yerleşen Blastoist’in plensentasını üretilmesini ve yumurtalıkların hamilelik boyunca yeni yumurta üretmemesini sağlar.
  • Amniyotik sıvıyı oluşturacak olan Blastosist katmanı, embriyonun çevresini sarmaya başladı. Amniyotik sıvı bebeğini koruyup kollayacak.
  • Şu anda minik Blastosistiniz rahminizdeki kılcal damarlara tutunmuş olarak duruyor. Damarlardan besin ve oksijen alıyor ve atıklar yine damara veriliyor. Yakında bu görevi plesanta yapacak.

Hamilelikte 2. hafta döneminde bebeğin gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak için Hamilelikte 2. hafta adlı yazımızı okuyabilirsin.

3 haftalık hamilelik nasıl anlaşılır?

3 haftalık hamilelik ancak erken hamilelik belirtileri ile anlaşılabilir. En belirgin erken gebelik belirtisi ise reglin gecikmesidir. Bir çok kadın hamile olduğunu geciken adet kanamasından anlar. Reglin gecikmiş ise bir hızlı gebelik testi ile hamile olup olmadığını anlayabilirsin.

- Reklam -

3 haftalık hamilelik belirtileri nelerdir?

Daha önce bebek sahibi olan bazı kadınlar bu haftada hamile olduğunu anlayabildiğini söyler.

Hamilelikte 3. Hafta belirtileri şunlardır:

  • Şişkin göğüsler
  • Bitkinlik ve yorgunluk hissi
  • Sık sık idrara çıkma
  • Hassas koku algısı
  • Tiksinme hissi
  • Mide bulantısı, kusma
  • Ateş
  • Hafif kanama

3 haftalık gebelikte bebek ultrasonda görünür mü?

Doktorlar hamilelik sürecini son adet tarihinden itibaren saymaya başladığı için hamileliğin 3. haftasında aslında henüz 1 haftalık bebeğin var demektir. Hamileliğin 1. haftası döngünün başladığı hafta, 2. hafta ise yumurtlama ve döllenmenin gerçekleştiği haftadır. Bu yüzden bebek henüz çok küçük olduğu için ultrasonda görünmez. bebeğini ultrasonda görmek için biraz daha büyümesi gerekiyor. Üzgünüm.

3 haftalık gebelikte bebeğin kalp atışı duyulur mu?

Hamilelikte 3. hafta döneminde bebeğin kalp atışları duyulmaz. Kalp atışlarını duyabilmen için bebeğinin biraz daha büyümesini beklemek zorundasın. Genellikle bebeğin ilk kalp atışları 6 hafta civarında duyulur.

Hamileliğin 3. haftasında kürtaj yapılabilir mi?

2827 sayılı nüfus planlaması kanununa göre 18 yaşını doldurmuş her anne adayının gebeliğini sonlandırma hakkı vardır. Uzmanlar 3 haftalık hamileliği sonlandırmayı tercih etmezler. Bunun nedeni bebeğin ultrasonda görülememesidir. Sağlık bir hamilelik sonlandırma için en uygun zaman 5 hafta civarıdır. Gebeliği sonlandırma 10. haftaya kadar yapılabilir. 10. haftadan sonra resmi olarak hamileliğinizi sonlandırabilmek için bazı şartları sağlamanız gerekir. Sorunsuz ve sağlıklı bir gebelik sonlandırma için doktorunuz size uygun zamanı söyleyecektir.

Hamileliğin 3. haftasında Beta HCG değeri kaç olmalıdır?

Hamilelikte 3. hafta döneminde kandaki Beta HCG değeri hızla artmaya başlar. Bu hafta kanda ölçülen hamilelik hormonu seviyesi 5-50 mIU/L aralığındadır.

Bu makaleyi paylaş
1 yorum