Hamilelikte 4. Hafta

Mucize Anne Yazar: Mucize Anne
Okuma: 3 Dk.
hamilelikte 4. hafta
hamilelikte 4. hafta
Google News

Google Haberlerde Takip Et!

Hamilelikte 4. Hafta itibariyle anne adayında hamilelik belirtileri görülmeye başlar. Artan hormon seviyelerinden dolayı mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet, yorgunluk, uyku hali, halsizlik gibi hamilelik belirtileri ortaya çıkabilir. Hamileliğin ilk haftalarında bol bol dinlenmeye ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir.

4 haftalık bebek

Hamilelikte 4. hafta bebeğin gelişimi

  • Embriyo bu hafta haşhaş tohumu büyüklüğünde.
  • Bu dönemden itibaren 10. haftaya kadar bebeğin tüm organları gelişmeye başlayacak ve bazıları organları işlevini yerine getirecek.
  • Plesanta oluşma evresinde ve gelecek hafta itibariyle besinleri bebeğinize aktarmaya başlayacak. Bebeğin içinde olduğu amniyotik sıvı plesanta gelişene kadar bebeği beslemeye devam ediyor.
  • Önümüzde 6 hafta bebeğin gelişimi için oldukça önemli. Bu yüzden beslenmenize dikkat etmelisiniz

Hamilelikte 4. hafta annenin durumu

  • Bu hafta gebe olup olmadığınızı kesin olarak anlayabilirsiniz. Bu haftanın sonlarına doğru yapacağınız gebelik testinde çift çizgiyi görebilirsiniz.
  • Eğer pozitif sonuç alırsanız doktorunuz ile görüşüp ilk randevunuzu oluşturun.
  • Doktorlar ilk gebelik muayenesi için genellikle 8. hafta için randevu verir. Eğer daha önce düşük yapmışsanız veya başka sağlık sorunlarınız var ise doktorunuz daha erken de randevu verebilir.
  • İlk doktor muayenenizde aklınıza takılan tüm soruları sorun. Hatta muayene öncesinde tüm soruları bir yere not edin.
  • Düzenli ilaç kullanıyorsanız bunu mutlaka doktorunuza iletin.
  • Hamilelikle birlikte ihtiyacınız olan günlük folik asit miktarı artacaktır. Doktorunuzun önereceği dozda folik asit içeren bir vitamin takviyesine başlayabilirsiniz.
  • Bu ister planlı, ister plansız gelişen bir gebelik olsun bundan sonra beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Kötü alışkanlıklarınız varsa hemen bırakmalısınız.

hamileliğin 3.haftası ile ilgili bilgi almak istersen Hamilelikte 3. hafta adlı yazımızı okuyabilirsin.

Hamileliğin 4. haftasında ultrason

4 haftalık bebek anne karnında top şeklinde yuvarlak bir biçimdedir. Haşhaş tohmu büyüklüğünde olan embriyo 1-2 mm boyundadır. Embriyo hala çok küçük olduğundan ultrasonda görünmez. Biraz daha sabretmeniz gerekiyor. Acınızı anlıyoruz.

4 haftalık bebek kesesi ultrasonda görülür mü?

Bebeğin içinde olduğu gebelik kesesi ultrasonda görülen ilk yapıdır. Gebelik kesesinin ultrasonda görülebilmesi için kandaki Beta HCG değerinin 1000-3000 mIU/ml düzeyine ulaşması gerekir. Buda hamileliğin 5 – 6 haftalarına tekabül eder. Gebelik kesesi, karından veya vajinadan yapılan ultrason ile gözlemlenebilir. gebelik kesesi 5. haftada vajinadan yapılan ultrason ile, 6. haftasında karından yapılan ultrason ile görülebilir.

- Reklam -

4 haftalık hamilelikte kalp atışı olur mu?

4 haftalık hamilelikte bebeğin kalp atışları henüz duyulamaz. Önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde kalp ve damar sistemi gelişecek ve atmaya başlayacak. Bebeğin kalbi 5 – 6 haftada atmaya başlar. Bebeğin kalbi 10. haftaya kadar gelişmeye devam eder.

Hamileliğin 4. haftasında Beta HCG değeri kaç olmalı?

4 haftalık hamile olan bir kadının kanındaki Beta HCG değeri 5-426 mlU/ml arasındadır.

4 Haftalık hamilelik belirtileri

Kanda artan hormonlar aşağıdaki 4 haftalık hamilelik belirtilerini görmenize neden olabilir.

4 haftalık bebek kürtaj ile alınabilir mi?

Kanunen 18 yaşını doldurmuş her kadın 10. haftaya kadar gebeliğini sonlandırma hakkına sahiptir. Bu dönemde bebeğin kesesi ultrasonda tam olarak görülemediğinden uzmanlar gebeliği sonlandırmak için bir kaç hafta daha beklemeyi tercih ederler. Sağlıklı gebelik sonlandırma için tavsiye edilen dönem hamileliğin 5. haftasından sonradır. Sağlıklı ve sorunsuz bir gebelik sonlandırma için doktorunuza danışmalısınız.

 

Bu makaleyi paylaş
1 yorum