Hamilelikte Lekelenme ve Kanama

Mucize Anne Yazar: Mucize Anne
Okuma: 2 Dk.
Hamilelikte Lekelenme ve Kanama
Hamilelikte Lekelenme ve Kanama
Google News

Google Haberlerde Takip Et!

Hamilelikte lekelenme ve kanama sıklıkla görülen bir hamilelik belirtisidir. Genellikle 1. tirmester döneminde sıklıkla karşılaşılır. Bazı kanamlar düşük belirtisi olabileceğinden dikkatli olmak gereklidir.

Hamilelikte Lekelenme ve Kanama Düşük Belirtisi midir?

Hamileliğin erken zamanlarında lekelenme veya kanama gören anne adayları düşük olabileceğinden şüphelenirler. Ancak durum böyle değildir. Doktorunuz ile iletişime geçmeniz gerekse de, sakin kalmanız ve rahatlamanızda bir o kadar önemlidir. Kadınların yüzde 20 ila 30’u ilk üç aylık dönemde kanama görür ancak bu sayının sadece yarısı düşükle sonuçlanır.

Rahim ağzı hamileliğin erken dönemlerinde hassas olduğu için cinsel birliktelikten sonra kanam fark edebilirsiniz. Eğer cinsel ilişki sonrasında kanama yaşadıysanız doktorunuza muayene olana kadar eşiniz ile birlikte olmamakta yarar vardır. Kanamaya idrar yolundaki bir enfeksiyon da neden olabilir. Pelvik bölgesine artan kan akışı kan görmenizin diğer bir nedeni olabilir.

Kanama fark ettiğinizde daima doktorunuzla iletişime geçmelisiniz . Çoğu zaman endişelenecek bir şey olmasa da, dış gebelik, molar gebelik veya düşük belirtisi olabilir.

- Reklam -

Note

UYARI: Her türlü kanamada mutlaka doktorunuza görünmeniz gerektiğini asla unutmayınız.

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Hamileliğin başlamasının ardından bir veya iki hafta sonra kanama görürseniz bu yerleşme kanamasıdır. Yani adet kanamasına yakın bir zamanda görülen kanamadır.  Döllenen yumurta rahme yerleşirken bir miktar kanamaya sebep olur. Rahim astarı kan bakımından zengin olduğu için bazı kadınlarda yerleşme esnasında kanama görmeleri normaldir.

Yerleşme Kanaması Ne Kadar Sürer?

Hafif lekelenme birkaç saatten birkaç güne kadar devam edebilir ve tamamen normaldir. Kanama adet kanamasına göre daha az miktardadır. Yerleşme kanamasının rengi kahverengi ya da pembemsidir.

Yerleşme ve Adet Kanaması
Hamilelikte Lekelenme ve Kanama

Yerleşme ve Adet Kanaması Nasıl Ayırt Edilir?

implantasyon kanaması ile adet kanaması arasındaki farklar şu şekildedir:

  • Yerleşme kanaması adet kanamasına göre daha az miktardadır.
  • Yerleşme kanamsa soluk pembe veya kahverengindedir. Adet kanaması ise koyu kırmızı renktedir.
  • Adet kanaması daha akışkan iken, yerleşme kanaması daha koyu kıvamda ve akıntı şeklindedir.
  • Adet kanaması 7 – 10 gün sürebilirken, yerleşme kanaması bir kaç saaten 3 güne kadar devam edebilir.
  • Adet kanaması düzenli gerçekleşirken, yerleşme kanası yaklaşan adet tarihinden hemen önce gerçekleşir.
  • Adet kanaması regl başlangıcında koyu kahverengi iken ilerleyen günlerde kırmıza döner, Yerleşme kanamasında renk hep aynıdır.

Yerleşme Kanaması Ağrıya Sebep Olur mu?

Yerleşme esnasında döllenen yumurtanın sebep olduğu kanama sırasında ağrı beklenen bir durum değildir. Yerleşme kanaması kramp, sancı gibi hislere de neden olmaz. Bazı kadınlarda az miktarda da olsa ağrı görülebilmektedir. Bu ağrı uzun süreli değildir.

Yerleşme Kanaması Herkeste Olur mu?

Yerleşme esnasında lekelenme veya kanama her üç kadından birinde görülen bir hamilelik belirtisidir.

Bu makaleyi paylaş
1 yorum